در این مقاله به بررسی یکی دیگر از رشته های تحصیلی در شاخه علوم تجربی با عنوان مهندسی شیلات میپردازیم تا دانش اموزان عزیز با مطالعه این مقاله ها با اطلاع و آگاهی  بیشتری انتخاب رشته نمایند.

مهندسی شیلات(Fisheries Engineering)

هدف  از مهندسی شیلات تربيت كارشناساني است كه بتوانند با تكيه بر آموخته‌هاي خود در زمينه‌هايي چون مديريت نظارت و اجراي عمليات تبديل و نگهداري محصولات مختلف شيلاتي و همچنين كمك در طراحي خطوط توليد در كارخانجات مربوطه عمل كرده عمليات كارخانجات توليد فرآورده‌هاي شيلاتي از قبيل، كنسرو سازي،‌ خاويار سازي، سوريمي (خمير ماهي)، توليد فيش برگر و توليدات جنبي شيلاتي همانند توليد آرد ماهي و پودر ماهي از ضايعات را نيز هدايت كنند.

هدف رشته مهندسي منابع طبيعي گرایش شيالت، پرورش و آموزش کارشناسان و متخصصاني است که با استفاده از منابع آبي براي تأمين پروتئين مورد نياز مردم فعاليت کنند.

Fisheries Engineering

Fisheries Engineering

فارغ التحصیلان با دارا شدن درجه مهندسی منابع طبیعی در رشته شیلات، محیط زیست و مرتع و آبخیزداری می‌توانند در امور زیر مفید واقع شوند:

افزایش اطلاعات و آگاهی‌های افراد نسبت به شیلات و وسایل آن،  پرورش قدرت درک مفاهیم اساسی شیلات و آبزیان و زیست گاه‌های آبی،توسعه شایسته در کاربرد مناسب ترین روش برای حل مسایل و مشکلات شیلات کشور، کسب مهارت در تهیه، اجرا و نظارت طرح‌های پژوهشی کاربردی مربوط به شیلات و آبزیان.

فارغ‌التحصيلان اين رشته اگر سرمايه لازم را داشته باشند، مي‌توانند واحد توليد صنايع غذايي و شيلاتي ايجاد كنند و به موفقيت كار خويش نيز اطمينان داشته باشند.برخلاف برخي رشته‌هاي شيلاتي ديگر، خانمها مي‌توانند در رشته مهندسي فرآوري محصولات شيلاتي حضوري فعال داشته باشند، چون بازار كار اين رشته، آزمايشگاهها و كارخانه‌هاي توليد مواد غذايي و شيلاتي است و فارغ‌التحصيلان چندان با مزرعه سر و كاري ندارند. عصر آينده، عصر تخصص‌گرايي است و اگر دانشجويان مهندسي فرآوري محصولات شيلاتي مي‌خواهند در صنعت موفق باشند، بايد تمرين كار گروهي كرده و نظم را در انجام كارهايشان داشته باشند.

هم چنین فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند به عنوان کارشناس شلایت، کارشناس منابع طبیعی و پرورش دهنده ی ماهی در موسسات آموزشی و پژوهشی و در سازمان شیلات کشور و واحدهای تابعه نیز فعالیت کنند.

توانایی های توصیه شده و  موردنیاز:

داوطلب این رشته باید به ماهی‌ها و در کل به آبزیان علاقه مند باشد، زیرا موضوع محوری این رشته، پرورش و تکثیر آبزیان است. آشنایی با مباحث دروس زیست شناسی جانوری و شیمی نیز، در کسب موفقیت در این رشته بسیار موثر است.

مقاطع بالاتر از کارشناسی: مهندسی منابع طبیعی – تکثیر و پرورش آبزیان، مهندسی منابع طبیعی – فراوری محصولات شیلاتی، مهندسی منابع طبیعی – بوم شناسی آبزیان شیلاتی، مهندسی منابع طبیعی – صید و بهره برداری آبزیان

 

درس‌های این رشته در طول تحصیل :

دروس پایه :

ریاضیات عمومی، شیمی عمومی، فیزیک و هواشناسی، گیاه‌شناسی عمومی، جانورشناسی، اکولوژی، آمار و احتمالات، بهداشت و ایمنی در کار-جامعه‌شناسی روستایی، شناخت و حمایت محیط‌زیست، قوانین و مدیریت محیط‌زیست و شیلات آبزیان، میکروبیولوژی عمومی، آلودگی محیط‌زیست، هیدروبیولوژی عمومی، اصول ناوبری

دروس تخصصی :

ماهی‌شناسی عمومی، لیمنولوژی، اصول تکثیر و پرورش آبزیان، بیماری‌ها و انگل‌های آبزیان،‌ روش‌های صد آبزیان، تغذیه ماهی، بهداشت و تکنولوژی فرآورده‌های شیلاتی، کارورزی

 

به اشتراک بگذارید