در این مقاله به بررسی یکی دیگر از رشته های تحصیلی در شاخه  هنر با عنوان صنایع دستی میپردازیم تا دانش اموزان عزیز با مطالعه این مقاله ها با اطلاع و آگاهی  بیشتری انتخاب رشته نمایند.

 

صنایع دستی(Handicrafts)

صنایع دستی نیاز به تکنولوژی و فناوری های پیچیده ندارند و بر پایه توانمندی ها و هنر متخصصان و هنرمندان استوار هستند. در ایران که از فرهنگ غنی برخوردار است، صنایع دستی بسیار مختلف و متنوع هستند. در هر جای کشور از روستاهای دورافتاده تا شهرهای بزرگ می توان هنرمندان توانمندی را یافت که در حوزه های مختلف صنایع دستی فعالیت می کنند. صنایع دستی معمولا هم به صورت صنعتی و هم دستی تولید می شوند.

رشته صنایع دستی با هدف تربیت هنرمندان و متخصصانی شکل گرفته است که بتوانند با تکیه بر دانش، هنر و خلاقیت خود به بهترین شکل فرهنگ غنی کشور را به افراد و سایر کشورها انتقال دهند

هدف آن تربیت افرادی متخصص و مجرب است که بتوانند با احیا، تقویت و هدایت مطلوب صنایع و نیز با حمایت مادی و معنوی استاد کاران و هنرمندان در جهت استقلال فرهنگی و اقتصادی کشور گام بردارند.

صنایع دستی بسیار گسترده و متنوع هستند .

Handicrafts

Handicrafts

در اين رشته دانشجويان‌ طي‌ چهار سال‌ اطلاعات‌ متوسطي‌ درباره‌ ۲۴ گروه‌ بزرگ‌ انواع‌ صنايع‌ دستي‌ ايران‌ كه‌ شامل‌ ۱۵۲ شاخه‌ مي‌شود، به‌ دست‌ مي‌آورند همچنين‌ با پرداختن‌ به‌ يكي‌ از گرايش‌ های صنايع‌ چوب‌، سفال‌، نگارگري‌ و طراحي‌ فرش‌ از نظر اجرا و كارشناسي‌ آثار، در گرايش‌ فوق‌ صاحب‌ تخصص‌ شده‌ و مهارت‌هاي‌ لازم‌ را براي‌ توليد آثار صنايع‌ دستي‌ در گرايش‌ انتخابي‌ خود به‌ دست‌ مي‌آورند.

برخی از صنایع دستی و هنرهای دستی عبارتنداز: سفال و سرامیک، گچ بری و آینه کاری، منبت و معرق و…

نحوه پذیرش در رشته صنایع دستی هم بصورت با آزمون و هم  بدون کنکور بوده است .

 

توانایی‏ های توصیه شده و مورد نیاز:

دانشجویان رشته صنایع باید خلاقیت و شم هنری بالایی داشته و همچنین از توان بدنی  وهمچنین حوصله لازم برای آموختن صنایع دستی و  همچنین آشنایی با نقوش صنعتی و طراحی سنتی قوی و  همچنین آشنایی با فرهنگ و سنت قدیم و آشنایی با ادبیات نو و کهنه و  همچنین برخورداری از آمادگی جسمانیخوب برخوردار باشند زیرا گاهی برای خلق یک اثر هنری باید ساعت ها مشغول کار باشند. در رشته صنایع دستی دانشجویان با گروه های مختلف صنایع دستی ایران آشنا می شوند و می توانند بر اساس علاقه و توانایی خود در هر کدام از آنها به صورت تخصصی فعالیت کنند.

 

 

درس‌هاي‌ اين‌ رشته‌ در طول‌ تحصيل :

طراحي‌ پايه‌، مباني‌ هنرهاي‌ تجسمي‌ ، كارگاه‌ حجم‌سازي‌، هندسه‌ نقوش‌ ، آشنايي‌ با هنرهاي‌ سنتي‌، تاريخچه‌ كتابت‌، خوشنويسي‌ و طراحي‌ حروف‌ ، كارگاه‌ صنايع‌ دستي‌ ۱ “آشنايي‌ با همه‌ كارگاه‌ها”، طراحي‌ سنتي‌، رنگرزي‌ پشم‌ و الياف‌، آبگينه‌، سفال‌ و سراميك‌، مينياتور و تذهيب‌، بافت‌، چوب‌، فلز، آشنايي‌ با هنر در تاريخ‌ ، كارگاه‌ عكاسي‌ پايه‌، انسان،‌ طبيعت،‌ طراحي‌، تحول‌ در صنايع‌ دستي‌ دنيا، هنر و تمدن‌ اسلامي‌ ، تحقيق‌ در صنايع‌ دستي‌ ايران‌ ، طراحي‌ اشيا در تمدن‌ اسلامي‌، تحقيق‌ در صنايع‌ دستي‌ ، مرمت‌ و نگهداري‌ آثار هنري‌، پروژه.

فارغ التحصیلان رشته صنایع دستی می توانند در مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود راه پیدا کنند، برخی از این مشاغل عبارتنداز:

۱_ سازمان صنایع دستی ایران۲_ وزارت جهاد کشاورزی۳_ سازمان ایران گردی و جهانگردی۴_ اداره کل موزه ها ووزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی۵_ سازمان میراث فرهنگی۶_ بنیاد مستضعفان و جانبازان۷_ دایر کردن کارگاه ها

به اشتراک بگذارید