در این مقاله به بررسی یکی دیگر از رشته های تحصیلی در شاخه علوم تجربی با عنوان هوشبری میپردازیم تا دانش اموزان عزیز با مطالعه این مقاله ها با اطلاع و آگاهی  بیشتری انتخاب رشته نمایند.

 هوشبری(Anesthetics)

فارغ التحصیلان هوشبری توانایی شناسایی دستگاه های اندازه گیری گازهای خون و سایر وسایل مربوط به رشته بیهوشی و تنظیم و کاربرد آنها شناسایی دستگاه های مختلف بیهوشی در اتاق عمل واستریلیزاسیون آنها بیهوش ساختن بیمار زیر نظر متخصص ومراقبت های قلبی و تنفسی وبیدار کردن او در پایان عمل درد شناسی احیای قلبی ریوی وانجام دادن بی حسی ناحیه ای وغیره در موارد کلینیکی پرستاری به روش علمی و مراقبت از بیماران بد حال را دارند.

با توجه به تعدد اعمال جراحی به منظور كمك به متخصصین هوشبری تشكیل دوره كاردانی و كارشناسی هوشبری و تربیت افرادی كاردان و كارشناس در این زمینه و بكار گماردن آنها در بخش های هوشبری زیر نظر متخصصان این رشته می‏تواند به استفاده بهینه از كار متخصصان بیهوشی بیانجامد.

Anesthetics

Anesthetics

دوره كاردانی هوشبری یكی از دوره‏های آموزش عالی (از شاخه‏های پیراپزشكی) است و هدف آن تربیت نیروی انسانی كارآمدی است كه هر ۱ یا ۲ نفر از آنها بتوانند به عنوان دستیار یك متخصص بی هوشی زیر نظر وی در یك بخش اتاق عمل انجام وظیفه نمایند.

رشته کارشناسی هوشبری(Bachelor Of sciences in Anesthesia)  شاخه ای از علوم پزشکی است که دانش جویان طی دوره آموزشی اصول جدید  ,روشها تجهیزات و وسایل بیهوشی بویژه هوشبری در جراحی های تخصصی و فوق تخصصی مثل قلب عروق بزرگ, توراکس, مغز و اعصاب, پیوند اعضاو….آشنا شده و مراقبت از بیماران در مراحل مختلف بیهوشی را فرا میگیرند.

هوشبران از ترکیبات ومواد بیهوش کننده استفاده میکنند و به طور کلی میتوان گفت که این مواد تنها ابزار و وسیله مورد نیاز برای آنهاست . از این مواد میتوان: سیکلوپروپان, اتیلن نیتروراکساید و … را نام برد.

سیستم نظارت بر کار هوشبران به صورت مستقیم است وآنان باید کار خود را تحت نظارت مستقیم پزشک متخصص بیهوشی انجام دهند و ایفای نقش کنند.

 

توانایی های توصیه شده و  موردنیاز:

 

۱- دستگاه های بیهوشی و مانیتورهای مختلف (تجهیزات کنترلی) مورد استفاده در اطاق عمل و واحد مراقبت‏های ویژه و دستگاه های تنفس مصنوعی را بخوبی بشناسند، قادر به استریلیزاسیون آنها باشند و بتوانند آنها را تنظیم نمایند و بكار برند.

۲- دستگاه های اندازه‏گیری گازهای خون و سایر وسایل آزمایشگاهی مربوط به رشته بیهوشی را بشناسند و تنظیم كنند و بكار برند.

۳- تحت نظر متخصص، بیهوش ساختن بیمار را شروع كنند و از بیمار بیهوش مراقبت های قلبی – تنفسی بعمل آورند و در بازگرداندن بیمار از اثرات بیهوشی با متخصص بیهوشی همکاری نمایند.

۴- در بخش های كلینیك درد، احیای قلبی – ریوی و انجام بی حسی‏های ناحیه‏ای و غیره به متخصصان هوشبری كمك كنند.

۵- با مطالعه پرونده بیمار و شناسائی وی مطابق اصول علمی از بیمار پرستاری نمایند و نیز در واحد مراقبت های ویژه از بیماران بدحال مراقبت كنند.

كاردان ها و کارشناسان هوشبری نمی‏توانند مستقلاً به امر هوشبری بپردازند و موسسات و بیمارستان ها حق ندارند آنان را مستقلاً بكار گمارند.

 

درس‌هاي‌ اين‌ رشته‌ در طول‌ تحصيل :

جمعیت شناسی- آناتومی- اصطلاحات هوشبری- اصول پرستاری- اصول مراقبت های ویژه- بیماری شناسی- تربیت بدنی- تنظیم خانواده- رفتار در اتاق عمل- روش احیاء قلبی و ریوی- روش بی هوشی ۱و ۲ و ۳ و ۴ – زبان عمومی- فارسی عمومی- فورماکولوژی ۱ و ۲ -فیزیولوژی ۱و ۲ – فیزیک – کارآموزی در عرصه – معارف اسلامی ۱ – معرفی بیمار – میکروب شناسی

 

 

 

 

به اشتراک بگذارید