ما در این مقاله قصد داریم مباحث مرتبط با کنکور سراسری را مطرح کنیم ، تا شما عزیزان با دانستن این مطلب بتوانید به درستی در کنکور سراسری ثبت نام و شرکت کنید .

نحوه ثبت نام کنکور سراسری ۹۶-۹۷

ثبت نام کنکور سراسری هر ساله از طریق وب سایت سازمان سنجش به صورت اینترنتی انجام می پذیرد . داوطلبان باید قبل از ثبت نام کارت اعتباری مورد نیاز خود را تهیه نمایند کنند.

توجه: داوطلبان در کنکور هر یک از گروه های آزمایشی تجربی ، ریاضی ، انسانی که قصد شرکت داشته باشتد باید کارت اعتباری جداگانه ای دریافت کرده و در صورت تمایل به شرکت در دوره های پیام نور و غیر انتفاعی نیز باید کارت اعتباری جداگانه ای تهیه کنند. همچنین داوطلبان باید قبل از ثبت نام کد سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی خود را از سایت جمع آوری اطلاعات و سوابق تحصیلی داوطلبان آزمون سراسری ورود به دانشگاه ها دریافت کنند.

بعد از دریافت کد سوابق تحصیلی و خرید کارت اعتباری ،داوطلبان با وارد کردن اطلاعات می توانند ثبت نام خود را تکمیل کنند.

نکته: داوطلبان متقاضی ثبت نام در کنکور دانشگاه آزاد نیازی به خریدن کارت اعتباری ندارند.

بعد از اتمام ثبت نام متقاضیان باید کد رهگیری را یادداشت کرده و نزد خود نگه دارند زیرا این کد تا پایان ثبت نام در دانشگاه مورد نیاز می باشد.

 

شرایط ثبت نام در کنکور سراسری ۹۶-۹۷

داوطلبان باید دارای دیپلم نظام قدیم ، مدرک پیش دانشگاهی یا فوق دیپلم باشند تا بتوانند در این آزمون شرکت کنند.

 

 

کنکور سراسری

کنکور سراسری

گروه های آزمایشی در کنکور سراسری ۹۶-۹۷

داوطلبانی که قصد شرکت در کنکور سراسری را دارند می توانند در ۵ گروه آزمایشی ریاضی ، تجربی ، انسانی ، هنر و زبان ثبت نام کرده و شرکت نمایند. داوطلبان باید از میان گروه های ریاضی، تجربی ، انسانی یکی را انتخاب کنند اما می توانند در کنار یکی از این گروه ها، در گروه های هنر یا زبان و یا هنر و زبان باهم ثبت نام کرده و شانس خود را امتحان کنند.

اعلام نتایج کنکور سراسری ۹۶-۹۷

بعد از برگزاری آزمون در تاریخ ۷ و ۸ تیرماه ،زمان اعلام نتایج کنکور سراسری فرا می رسد که این زمان با توجه به اعلام نتایج سال های قبل در نیمه دوم مرداد بوده و اعلام نتایج نهایی در نیمه سوم شهریور خواهد بود.

جدول زمان بندی کنکور سراسری سال ۹۶-۹۷

زمان ثبت نام در آزمون سراسری ۹۷ : ۱ الی ۸ بهمن ۹۶ میباشد

زمان برگزاری آزمون سراسری ۹۷ : ۷ الی ۸ تیر ۹۷ میباشد

زمان اعلام نتایج اولیه: نیمه دوم مرداد ۹۷  (متعاقبا اعلام خواهد شد)

زمان اعلام نتایج نهایی: نیمه سوم شهریور ۹۷ (متعاقبا اعلام خواهد شد)

شرایط عمومی و اختصاصی کنکور سراسری ۹۶-۹۷

داوطلبانی که قصد دارند در کنکور سراری سال ۹۷ ثبت نام و شرکت کنند باید دارای شرایط عمومی و اختصاصی باشند. این شرایط به شرح زیر می باشد:

شرایط عمومی کنکور سراسری ۹۶-۹۷

الف: اعتقاد به اسلام و یا یکی از ادیان تصریح شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است.

ب: ملتزم بودن به احکام عملی اسلام ( انجام دادن واجبات و پرهیز کردن از محرمات )

تبصره ۱: ملاک وضع کنونی داوطلب در هنگام ثبت نام است.

تبصره ۲: اقلیت های دینی مندرج در قانون اساسی ، از این شرط مستثنی هستند.

ج:عدم احراز عناد نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران.

تبصره: در صورتی که داوطلب سابقا با نظام جمهوری اسلامی عناد داشته، باید تغییر نظر او احراز شود.

د: نداشتن سابقه عضویت در ساواک و فراماسونری و اعقاب آن بر اساس استعلام های انجام شده.

ه: عدم احراز فساد اخلاقی

و: عدم اشتهار به ارتکاب اعمال خلاف شئون شغلی و تحصیلی در طول تحصیل یا زمان اشتغال ( در صورت اشتغال قبلی )

ز: برخورداری از توانایی جسمی به تناسب رشته انتخابی و عدم اعتیاد به مواد مخدر

 

شرایط اختصاصی در ثبت نام کنکور سراسری ۹۷

الف: داشتن دیپلم چهارساله نظام قدیم آموزش متوسطه و یا گواهی نامه دوره پیش دانشگاهی که حداکثر تا تاریخ ۹۷/۰۶/۳۱ اخذ شود و یا داشتن مدرک کاردانی(فوق دیپلم).

تبصره ۱:داوطلبانی که دارای مدرک کاردانی از موسسات آموزش عالی هستند و دارندگان مدرک کاردانی پیوسته آموزشکده های فنی و حرفه ای اموزش و پرورش ، همچنین داوطلبانی که تا تاریخ ۹۷/۰۶/۳۱ فارغ التحصیل مقطع کاردانی می شوند می توانند در آزمون سراسری ثبت نام کنند.

تبصره ۲:فارغ التحصیلان مقطع کاردانی رشته های گروه پزشکی که دارای طرح هستند به شرطی می توانند در آزمون سراسزی شرکت کنند که طرح خود را تا تاریخ ۹۷/۰۶/۳۱ یا ۹۷/۰۶/۳۰ به پایان برسانند.

تبصره ۳:فارغ التحصیلان مقطع کاردانی در رشته های غیر پزشکی نیز باید تا تاریخ ۹۷/۰۶/۳۱  تعهدات و خدمات قانونی را انجام داده باشند.

ب داوطلب نباید دانشجوی دوره روزانه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی باشد . ( بجز دانشجویان تبصره ۲ و ۳ بند الف)

تبصره ۱:دانشجویان ورودی قبل از سال ۹۶ دوره روزانه دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ، ( بجز دانشجویان تبصره های ۲و۳ بند الف) ، در صورتی که دارای شرایط دیگر مندرج در دفترچه باشند و تا تاریخ ۹۶/۱۲/۰۱ از دانشگاه انصراف قطعی بدهند ، حق ثبت نام و شرکت در کنکور سراسری را دارند.

تبصره ۲:دانشجویان اخراجی آموزشی موضوع موارد مرتبط آیین نامه آموزشی و همچنین دانشجویان دوره کارشناسی که مدرک معادل کاردانیرا اخذ نموده اند نیز مانند مقررات مربوط به دانشجویان انصرافی پس از تسویه حساب کامل با موسسه و اداره کل امور دانشجویان داخل و صندوق رفاه دانشجویان ،در صورت نداشتن مشکل نظام وظیفه (برای آقایان) حق ثبت نام و شرکت در کنکور سراسری را دارند.

ج:بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی متقاضیان سال ۶۳-۶۴ به بعد اگر در دو نوبت در دوره های روزانه در رشته های تحصیلی متمرکز و یا نیمه متمرکز پذیرفته شده باشند ،حق ثبت نام در آزمون سراسری ۹۷ را نخواهند داشت.

د:داوطلبانی که در کنکور سال ۹۶ شرکت و در یکی از دوره های روزانه پذیرفته و ثبت نام کرده باشند، منحصرا مجاز به انتخاب رشته در دوره های غیر روزانه ، نیمه حضوری، پیام نور ، غیر انتفاعی ، ظرفیت مازاد، پردیس خودگردان و مجازی هستند.

ه:دانشجویان دوره های شبانه ،مجازی، ظرفیت مازاد، پردیس خودگردان، پیام نور، غیر انتفاعی، به شرطی که مشکل نظام وظیفه نداشته باشند می توانند بدون انصراف از تحصیل در آزمون سراسری سال ۹۷ شرکت کنند. این داوطلبان بعد از قبولی در رشته ی مورد نظر باید از قبولی قبلی خود انصراف قطعی بدهند.

و:بر اساس مصوبه جلسه کمیته مطالعه و برنامه ریزی کنکور ، با توجه به محدودیت امکانات دانشگاه ها و موسسات دولتی و توزیع عادلانه فرصت های موجود بین متقاضیان ،پذیرش داوطلبانی که قبلا از امکانات دولتی (رایگان) استفاده کرده و تحصیلات خود را به اتمام رسانده اند ، در همان مقطع و در دوره روزانه امکان پذیر نیست. این داوطلبان باید در دوره های نوبت دوم یا دوره روزانه با پرداخت شهریه شرکت کنند و ادامه تحصیل دهند.

رعایت موارد زیر برای رشته های پزشکی الزامی است:

۱-گذراندن تعهد آموزش رایگان و پرداخت هزینه های آموزش رایگان در دانشگاه قبلی

۲- نداشتن تعهد به دستگاه های اجرایی ، ارگان ها و تعهد خدمت.

۳- گذراندن طرح برای دانش آموختگان کاردانی و بالاتر که طرح اجباری دارند.

ضوابط و شرایط کلی تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی:

۱-طبق اطلاعیه دیوان عدالت اداری ، محدودیتی برای تحصیل مجدد داوطلبانی که قبلا از امکانات دولتی ( رایگان ) استفاده کرده اند وجود ندارد.

۲-دانشجو موظف است تمامی مقررات برای ورود به دانشگاه ها یا موسسه های آموزش عالی را رعایت نمایند.

۳-داوطلبان نباید برای شروع و ادامه تحصیل از نظر قوانین و مقررات منعی داشته باشند.

۴-دانشگاه و موسسات آموزش عالی تعهدی به دانشجویان از لحاظ تامین خوابگاه ، مسکن، و کمک هزینه ی مالی ندارند.

۵- دانشجو باید برنامه زمانی ، مکانی ، درسی و … که در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی تدوین می شود را رعایت کنند.

۶- تحصیل در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به صورت تمام وقت می باشد. کارمندان دولتی در صورتی می توانند بهتحصیل بپردازند که موافقت نامه رسمس مبنی بر شرکت در همه ی کلاس ها ، کار آموزی ها، آزمایشگاه ها و … عرضه کنند.

۷- هیچ دانشجویی مجاز نیست که همزمان در دو رشته محل تحصیل کند.

۸-دانشجویان انصرافی چه در آزمون سراسری پذیرفته شوند یا نشوند حق بازگشت و ادامه تحصیل در رشته قبلی را ندارند.

 

در مقاله ثبت نام کنکور سراسری ۹۶-۹۷  بیشتر به این مسئله خواهیم پرداخت.

 

مطالب این مقاله  برگرفته از دفترچه سازمان سنجش میباشد.

 

 

به اشتراک بگذارید