در این مقاله به بررسی یکی دیگر از رشته های تحصیلی در شاخه علوم تجربی با عنوان تکنولوژی پرتوشناسی میپردازیم تا دانش اموزان عزیز با مطالعه این مقاله ها با اطلاع و آگاهی  بیشتری انتخاب رشته نمایند.

تکنولوژی پرتوشناسی(Radiation technology)

امروزه با توجه به ابعاد علم پزشكي ، علم راديولوژي در امر تشخيص ، درمان بيماريها ارزش والايي را بدست آورده است و به دليل اهميتي كه استفاده از اشعه يونيزان در امر تشخيص و تحقيق و درمان بيماريها دارد ، نياز به تربيت افرادي كه متخصص در كاربرد اين علم و استفاده از آن در علم پزشكي باشند از اهميت بسزایی برخوردار است . بهمین جهت  بايد به موازات تربيت پزشكان متخصص و متعهد به تربيت سريع كاردانان دانش پژوهان ماهر در رشته پرتو شناس نيز همت گماشت.
تعريف و هدف دوره كارداني پرتو شناسي تشخيصي علاوه برآنكه مقدمه اي براي دوره هاي بالاتر اين رشته است ,همچنین تربيت نيروي انساني مورد نياز بخشهاي پرتو شناسي تشخيصي را نيز در حد كاردان در بر دارد.
فارغ التحصيلان اين دوره آموزشي قادر خواهند بود در مراكز بهداشتي و درماني سراسر كشور به عنوان همكار در كنار كارشناسان و متخصصين اين رشته كليه خدمات مورد لزوم را انجام دهند.

ضرورت و اهميت بكار گرفتن اشعه يونيزان

در علم پزشكي نياز به افرادي است كه كاملا به روش كارگيري  اشعه  یونیزان آشنايي و آگاهي داشته باشند
لذا به دلايل زير بر پايي اين دوره ضرورت پيداميكند :
۱-باتوجه به وسعت علم پزشكي و نياز روز افزون به علم پرتو شناسي جهت كمك به تشخيص و تحقيق و درمان بيماريها
۲- كمبود افراد تحصيل كرد و آشنا به اين فن و تكنيك در سطح مملكت .
۳-لزوم گسترش مراكز درماني و بهداشتي بخصوص تاسيس و راه اندازي درمانگاههاي بهداشتي درماني در تمام مناطق ايران كه فارغ التحصيلان اين دوره در اين مراكز بتوانند به خدمات درماني اشتغال ورزند.
Radiation technology

Radiation technology

توانایی های توصیه شده و  موردنیاز:

كار راديولوژيست، يك كار بيمارستاني است. از همين رو دانشجوي اين رشته بايد توانایی و علاقه كار در بيمارستان و با بيماران را داشته باشد. همچنين بايد بتواند درس‌هايي را كه در طول تحصيل به صورت تئوري فرا گرفته، در كار عملي مورد استفاده قرار دهد و در نهايت لازم است كه در درس‌هاي زيست‌شناسي، رياضي و فيزيك توانمند باشد. تسلط به درس‌هاي رياضي و فیزيك تا جايي مهم است كه برخي از استادان راديولوژي معتقدند كه دانشجوي اين رشته بايد از بين داوطلبان گروه آزمايشي رياضي و فني انتخاب گردد. زيرا بدون آگاهي از اصول فيزيك كه بر مبناي آن، كار تصوير‌برداري انجام مي‌گيرد، امكان اشتباه در اين كار وجود دارد.

طول دوره
متوسط طول دوره كارداني پرتو شناسي تشخيصي دو سال و نظام آموزشي آن مطابق آيين نامه آموزشي دانشگاهها و موسسات آموزش عالي مصوب شوراي عالي برنامه ريزي میباشد. دروس بصورت علمي و نظري و عملي – نظري و كارآموزي عرضه ميگردد كه در طي جلسات متعدد هفتگي – اموزش مورد نظر انجام مي گیرد.

دروس پايه:

فيزيك عمومي، تشريح، فيزيولوژي انسان، بهداشت عمومی,كمك‌هاي اوليه و مراقبت از بيمار در بخش پرتوشناسي، تشريح استخوان و مفاصل، اصطلاحات پرتوشناسي و ترمينولوژي پزشكي.

دروس تخصصي:

فيزيك پرتوها، فيزيك پرتوشناسي تشخصيص، راديوبيولوژي و حفاظت در برابر پرتوهاي يون‌ساز، روش‌هاي پرتوگاري، راديوگرافي با ماده حاجب، اصول تاريكخانه، اصول نگهداري و تعميرات مقدماتي دستگاه‌هاي پرتوشناسي، ارزيابي تكنيكي فيلم‌هاي پرتونگاري، كارآموزي بيمارستاني.

 

به اشتراک بگذارید